С 216 първокурсници НАТФИЗ започва 70-ата си юбилейна учебна годинаС

...
С 216 първокурсници НАТФИЗ започва 70-ата си юбилейна учебна годинаС
Коментари Харесай

С 216 първокурсници НАТФИЗ започва 70-ата си юбилейна учебна година

С 216 първокурсници НАТФИЗ стартира 70-ата си юбилейна образователна година
С 216 първокурсници, разпределени в 27 специалности, стартира 70-тата юбилейна образователна година в Националната академия за театрално и кино изкуство „ Кръстьо Сарафов “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Началото на новата 2018/2019 образователна година бе обещано с публична гала в салона на университетския спектакъл, на която управлението на университета, преподавателите и актуалните студенти посрещнаха първокурсниците с овации. След нея всички новоприети студенти от факултет „ Екранни изкуства “ отпътуваха дружно с водещите ги преподаватели към Юндола на 15-дневно изнесено образование – „ Основи на аудиовизуалното произвеждане “, с което НАТФИЗ посреща първокурсниците си за пета поредна година.

Новата образователна година бе тържествено открита от ректора на академията проф. доктор Станислав Семерджиев. „ НАТФИЗ е единственото висше учебно заведение в България, което запълва своите бройки. И тази година не е изключение. Въпреки че бройки всяка година се усилват, претендентите също се усилват. Качеството им е все по този начин положително и ние би трябвало да сме щастливи от това, че имаме тези претенденти. Искрено им благодаря, че избраха да останат в България, че избраха да учат в НАТФИЗ “, сподели той в словото си.

На студентите и преподавателите в Академията проф. Семерджиев пожела пълноценна образователна година, изпълнена с творчество, любов и добрина.

Създадена като първото българско висше учебно заведение за театрално изкуство, Академията приема своя първи випуск през 1948 година, когато в специалността по „ Актьорско майсторство “ се образоват 22 души и 9 по „ Режисура “. Днес в НАТФИЗ се образоват близо 700 студенти в 18 бакалавърски, 10 магистърски и 2 научни специалности за докторанти, а Академичният състав включва видни практикуващи актьори, критици, откриватели и педагози в региона на театралните и екранните изкуства. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР