С 216 гласа за и 3 въздържали се Парламентарната асамблея

...
С 216 гласа за и 3 въздържали се Парламентарната асамблея
Коментари Харесай

Станислав Анастасов за решението на ПАСЕ да препоръча изключване на Русия: Войната трябва да спре!

С 216 гласа " за " и 3 " въздържали се " Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) прикани упорито Комитета на министрите на Съвета на Европа да приложи член 8 и да изключи Руската федерация от организацията неотложно, поради военната експанзия против Украйна. Това заяви зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов, представен от пресцентъра на Движението.

Днес, след единомислещо гласоподаване, това към този момент е реалност. Тъжен факт за обединена Европа и правата и свободите на жителите на РФ, само че войната би трябвало да спре непременно, разяснява Анастасов.

Руската федерация " е направила тежки нарушавания на Устава на Съвета на Европа, несъвместими със статута на страна членка, не съблюдава уговорките си пред Съвета на Европа и не извършва поетите пред него отговорности ". Поради това Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) смята, че Руската федерация " не може повече да бъде страна - членка на Организацията ", се споделя в формалното изказване на организацията.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР