С 20 се увеличават местата за прием на студенти по

...
С 20 се увеличават местата за прием на студенти по
Коментари Харесай

Русенският университет увеличи приема за специалността "Право"

С 20 се усилват местата за банкет на студенти по компетентност " Право " за образователната 2021 - 2022 година в Русенския университет " Ангел Кънчев " - това реши Министерският съвет след предложение от Министерството на правораздаването и ректора на университета, заяви държавната пресслужба.

Допълнителните бройки са за задочно образование. Искането е стимулирано с потребностите от експерти в тази област. Посочено е също, че има огромно търсене от кандидат-студентите за образование по тази компетентност. За университета до момента бяха планувани 41 места за образование по право, само че единствено в постоянна форма. С спомагателните бройки за задочници местата за адвокати стават общо 61.

Специалността " Право " е една от осемте (заедно с " Икономика ", " Педагогика ", " Администрация и ръководство ", " Медицина ", " Комуникационна и компютърна техника ", " Информатика и компютърни науки ", " Педагогика на образованието по... " ), в които се образоват почти половината настоящи студенти. В Софийския университет (СУ) " Св. Климент Охридски " в последните няколко години. В същото време предходната година в СУ и отпадането на задочната форма на образование, решено през 2017 година, отлагано с няколко университетски години и

Актуализирането и подобряването на юридическото обучение бе една от водещите цели на Актуализираната тактика за 2014 - 2020 година, само че тя очевидно няма да се реализира по метода, по който е замислена. Студентите по право за академичната 2020/21 година са 7 816 (от общо 72 035), демонстрират данните на Националния статистически институт. От години юридическата общественост е за понижаване на правните факултети и отпадане на задочната форма на образование. Според съсловните организации 9 правни факултети за България са прекалено много и девалвира правното обучение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР