С 20 процента са спаднали приходите на общинската фирма Градски

...
С 20 процента са спаднали приходите на общинската фирма Градски
Коментари Харесай

Съветници и експерти обсъждаха мерки за облекчаване на трафика във Варна 


С 20 % са спаднали приходите на общинската компания „ Градски превоз ”, откогато са стартирали огромните улични поправки, заяви шефът на сдружението Злати Златев. Причините са пермаментните тапи на улици и булеварди, заради които не може да се съблюдава график. Извеждането от гаража на повече рейсове не е решение, тъй като дали два или пет рейса ще попаднат в тапите, това не е от голяма важност на пътуващите в тях, разяснява Златев. Сериозна спънка пред придвижването основава шофирането на леки коли и таксита в буслентите, както и безразборното паркиране изключително по спирките на всеобщия градски превоз.

Проблемът със тапите беше единствена точка в дневния ред на комисията по превоз към общинския съвет. Заседанието беше свикано изключително по самодейност на съветниците Милена Димова, Иво Иванов и Димитър Колев. Основните рецензии на съветниците към експерти от администрацията, отговарящи за организацията на придвижването в града, бяха свързани с неналичието на различни направления, неналичието на обозначителни знаци, неосветени и рискови сектори от зоните с най-мащабни пътни поправки.

Оптимизация и регулация бяха основните думи в препоръчаните ограничения за облекчение на трафика. Те са в необятен диапазон – от удължение на зеления сигнал за всички леви завои по най-натоварените направления, до регулировчици на КАТ в час пик на най-непроходимите кръстовища. Аргументът е, че наличието на полицията би свалило напрежението и би респектирало участниците в придвижването.

Наред с това стартира всеобща акция на общинска полиция, в която да се глоби паркирането в буслентите и по автобусните спирки, надуването на клаксони от водачи с по-слаби нерви, както и рисково щъкащи пешеходци тук-там, където пресичането носи риск.

Д-р Янко Станев:
Не би трябвало да драматизираме ситуацията, всички поправки от подобен мащаб са свързани с известни неудобства. Вярвам, че варненци демонстрират схващане, защото са наясно с резултата за града, когато всичко това завърши. Важно е специалиститe и ние, съветниците, да сме по-гъвкави и да реагираме съответно в ограниченията за облекчение на трафика. Да си признаем – в множеството коли се вози единствено един човек, надалеч не всички дават преимущество на градския превоз, буслентите са цялостни с леки автомобили… А точно бърз и комфортен градския превоз би подтикнал хората да слязат от колите си. Ако по-късно съвещание нашите ограничения бъдат съчетани със съдействието с пътната полиция, резултатът ще е осезателен за всички.

Гинка Христова

dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР