С 20% по-високи сметки за вода очакват жителите на Благоевград

...
С 20% по-високи сметки за вода очакват жителите на Благоевград
Коментари Харесай

20% по-високи сметки за вода в Благоевград

С 20% по-високи сметки за вода чакат жителите на Благоевград в края на месеца, откакто КЕВР утвърди нарастването в съвсем цялата страна от началото на тази година. Ще се отразят ли новите по-високи цени на качеството на услугата и какъв брой тъкмо ще заплащат за водата в Благоевград?

С към 50 стотинки за пространствен метър повече ще получат в новите си сметки жителите на Благоевград. Цената на ВиК услугата тук от 2,63 лв. към този момент е 3.13 лв. за кубик.

" Не е целесъобразно. Не мисля, че себестойността на водата е толкоз висока. Освен това водата е мръсна ", сподели Николай Марков – гражданин на Благоевград.

" Като спре водата, би трябвало да разглобяват казанче, тъй като тече нечистотия. Това е всякога ", споделя Мария Димитрова – пенсионер.

С нарастването на цените на услугата, от водното сдружение в Благоевград дават обещание да подобрят качеството на водопреносната мрежа и да стопират загубите на вода.

" За 2023 година загубите на вода са понижени с 11%. Броят на повредите е понижен с 22%, тези разноски, които бяха нужни за поддръжка, към този момент са ориентирани за вложения ", уточни инж. Мартин Петков – шеф на ВиК – Благоевград.

" Назад във времето не са вложени кой знае какви средства, мрежата е амортизирана, макар, че е амортизирана ВиК се оправя доста добре като водоподаване ", уверен е инж. Мартин Петков – шеф на ВиК – Благоевград.

Полагането на нови тръби в огромните квартали, частична промяна на канализационната мрежа и търсене на разновидности за създаване на още пречиствателни станции в Благоевград, също ще залегнат в новия бизнес проект на сдружението, дават обещание от ВиК-Благоевград.

Автор: Али Мисанков


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР