С 20 гласа за пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС)

...
С 20 гласа за пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС)
Коментари Харесай

ВСС продължава настоящата процедура за избор на главен прокурор

С 20 гласа „ за ” пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) гласоподава за продължение на процедурата за избор на основен прокурор, съобщи кореспондент на БГНЕС.

След дълга полемика по какъв начин да продължи процедурата, кадровиците на правосъдната власт въпреки всичко взеха решение да прегласуват претендента за основен прокуроро Иван Гешев и да не стартират нова процедура, каквото гледище насочи още при започване на съвещанието Лозан Панов.

Членовете на Висш съдебен съвет оповестиха отмора и незабавно по-късно минават към втората точка от дневния си ред, а точно наново гласоподаване за претендента за основен прокурор на България.

Ако Иван Гешев получи поддръжка от 17 от членовете на Висш съдебен съвет, предлагането за назначението му ще бъде наново изпратено на президента Румен Радев и той ще би трябвало да го подпише.

Междувременно извън има два митинга – в поддръжка и против Гешев.

Малко по-рано протестиращите против единствения претендент за основен прокурор хвърлиха яйца по постройката на Националния институт по правораздаване и по тази на Висш съдебен съвет. В региона на Висш съдебен съвет полицейското наличие е съществено. Има обособени пропускателни пунктове, трамвайното придвижване е спряно. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР