С 20 гласа “за” и 4 “против” Иван Гешев беше

...
С 20 гласа “за” и 4 “против” Иван Гешев беше
Коментари Харесай

Иван Гешев: Политическият натиск е видим

С 20 гласа “за” и 4 “против” Иван Гешев беше избран отново за основен прокурор. Незабавно ще изпратим решението на президента. Процедурата във Висш съдебен съвет завърши. Президентът може да сезира Конституционния съд и той да вземе решение. Това съобщи представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев след преизбирането на Иван Гешев за основен прокурор, съобщи кореспондент на Novini.bg.

“Безпрецедентният напън е забележим. Напълно споделям мненията на професионалната общественост за описания от тях политически напън. Политическият напън е забележим, не го ли виждате”, обърна се Гешев към публицистите.

Висш съдебен съвет преизбра Иван Гешев за нов основен прокурор

“Една партия прекъсна акцията си, с цел да се насочи против кандидатурата ми. Ясно е, че това е невиждана процедура в границите на Европейски Съюз и България. Спокойно може да аплайваме за връх на “Гинес” за извършената процедура. Никой не се интересуваше от законовите правила, а единствено от това да бъде провалена процедурата. Защо е различен въпрос”, сподели още той.

“Трима представители на Висш съдебен съвет - Керелска, Дишева и Лозан Панов приказваха политически и с липса на правни доводи. За това споделих на Дишева, че пред нея евентуално седи блестяща кариера като общински консултант. Тя видя опасност в тези думи. Ако бях споделил и “добър ден”, отново щеше да го сметне за заплаха”, разкри Иван Гешев.

Член на Висш съдебен съвет: Иван Гешев ме заплаши

“Никога не съм коментирал медии, а единствено политически сили. Коментирал съм и имена на подсъдими”, отговори Гешев на журналистически въпрос.

“Оттук нататък потвърждаващото решение ще се изпрати на президента”, разкри още правосъдният министър Данаил Кирилов.

"Процедурата не е завършила. Президентът би трябвало да подпише указа за назначението ми. Надявам се, че президентът ще съблюдава конституционните правила ", разяснява Гешев.

"Ако имам какво да ви кажа, ще го направя ", отговори Сотир Цацаров на въпрос дали ще оглави КПКОНПИ.

"Конституцията е безапелационна - президентът няма право да не издаде декрет ", приключи Иван Гешев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР