С 20 гласа “за” и 4 “против” Иван Гешев беше

...
С 20 гласа “за” и 4 “против” Иван Гешев беше
Коментари Харесай

Иван Гешев с първи думи след като беше избран за главен прокурор

С 20 гласа “за” и 4 “против” Иван Гешев беше определен за нов основен прокурор. 10-часовото съвещание мина умерено. Престои ни още на следващия ден решението на Висш съдебен съвет да бъде изпратено до президента на републиката. От тук насетне нещата са в ръцете на президента. Това съобщи на брифинг след избора на нов основен прокурор представляващият Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магдалинчев.

“Изпратеното решение не задължава президента да издаде декрет веднага”, сподели още Сотир Цацаров.

“Бях задоволително явен в 10-часовото чуване, което се организира онлайн – безпрецедеНтно за Европейски Съюз. Очакваме мнението на президентството. Ако и когато завърши процедурата ще разясня спомагателни въпроси. Не знам кой ме поддържа, нямам отношение и с хората, които не ме поддържат. Всеки има право да се изрази. Единствената разграничителна линия е дали се съблюдава закона”, разяснява Иван Гешев пред публицисти откакто беше определен за основен прокурор.

"Не знам дали ще съм прокурор. Благодаря на Красимир Шекерджиев, за правилното и откровено мнение. Не считам, че е прав, само че ще се постарая да опровергая преценката му. Не почитам и съдията, който прочете авансово написана тирада. Надявам се да го е написал той. Явно е било авансово квалифициран, а чуването не е било от голяма важност за него ", добави той.

"Смятам, че президентът напълно ще извърши пълномощията си. Не се колебая, че той ще постъпи вярно по негов избор, а не от външен напън ", разкри Гешев.

"В пълномощията на изпълнителната власт е защита на публични мероприятия, почитам всяко мнение - против или "за " мен, само че законът би трябвало да се съблюдава. Не знам дали "Орлов мост " е блокиран нелегално. Бях на чуване. Чувствам се изтощен ", сподели още Гешев.

"Ако процедурата бъде изпълнена, ще се постарая Прокуратурата да е транспарантна за медиите и всичко да бъде оповестявано ", заяви Иван Гешев.

"Ще пребивавам, това ще върша. Смисълът на живота ми не е един мандат на основен прокурор ", приключи сегашният основен прокурор Цацаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР