С 20% да се увеличат леглата за Covid пациенти в

...
С 20% да се увеличат леглата за Covid пациенти в
Коментари Харесай

Увеличават с 20% леглата за Covid пациенти в столичните болници

С 20% да се усилят леглата за Covid пациенти в столичните лечебни заведения, считано от 00 ч на 16 март. Това подрежда шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев в своя заповед.

Лечебните заведения имат 72 часа да преструктурират отделения и клиники и надлежно да дехоспитализират или релокализират болните от тях, заяви Българска национална телевизия.

Вижте целия текст на заповедта

София остава една от областите с най-голям растеж на заболелите от ковид в цялата страна за последните седмици. По последни данни, е преминат прагът от 500 болни на 100 000 души.

Във връзка с усложнената обстановка в София област бяха въведени следните ограничения:
От петък, 12 март, всички възпитаници от 5-и до 12-и клас в София минаха на онлайн образование, а всички заведения, включително и тези в хотелите и игралните зали, работят с лимитирано работно време до 22.00 ч. Преустановено е присъственото образование във висшите учебни заведения и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на деяние на тези ограничения все още е двуседмичен - от 12 до 26 март. Обмисля се стягане на ограниченията при продължаващ растеж на заболеваемостта с прекратяване на визитите в огромните търговски центрове и фитнес залите. Столична община, Столичната здравна ревизия и Столична дирекция на вътрешните работи правят засилени инспекции за спазването на ограниченията в комерсиалните обекти, заведения за хранене и заведения, както и в градския превоз. Препоръчва се на работодателите да се насочат към организация с работа от у дома или на смени, където е допустимо. В домовете за обществени услуги на територията на Столична община се не разрешават визитите на външни лица. На територията на Столична община се не разрешава провеждането на проведени екскурзии, фестивали и събори, при които се възнамерява събиране на огромен брой хора навън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР