С 20 бора се обогати зеленината в парк „Красива България“

...
С 20 бора се обогати зеленината в парк „Красива България“
Коментари Харесай

Дърветата в Пловдив се увеличиха с 250

С 20 бора се обогати зеленината в парк „ Красива България “ при днешната залесителна акция на „ Градини и паркове “. От началото на годината екипи на общинското дружество засадиха над 250 нови дървета във всички квартали на Пловдив.

„ Използваме всеки ден с хубаво време и оптимални за залесителни действия температури, с цел да засаждаме нови дървета “, разяснява шефът Веселин Козарев.

Тъй като сега изискванията са по-подходящи за иглолистните типове, доминира техният брой – 167 бора, криптомерия, аризонски кипарис и кедър. Новозасадените широколистни са 86 – най-вече липа, чинар и полски явен.

„ Навсякъде, където е допустимо и няма подземни връзки, садим нови дървета на мястото на отстранени по санитарни аргументи “, сподели Козарев.

Като образец уточни засадените нови чинари в разграничителната линия на бул. „ Шести септември “ против Областна администрация, където са били отсечени няколко рискови дървета. Като отплата за 4 отстранени софори за на следващия ден пък е планувано по южния тротоар на ул. „ Генерал Данаил Николаев “ да се засадят 11 полски ясена.

И идната седмица, в случай че се задържи хубавото време, залесителните акции ще продължат в целия град.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР