С 20-30% ще скочат цените в ресторантите след връщането на

...
С 20-30% ще скочат цените в ресторантите след връщането на
Коментари Харесай

Цените в ресторантите скачат с до 30 процента след връщането на ДДС

С 20-30% ще скочат цените в заведенията за хранене след връщането на 20% Данък добавена стойност, сподели Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

„ Цените ще се вдигнат сензитивно. За избрана облага би трябвало да имаш оборот, а по този начин ще спадне потреблението. С 20-30% скок на цените би трябвало да се пренасочат средства в труд “, добави той.

„ Основното е, че нашият бизнес е извънредно сериозен и характерен. Данък добавена стойност е един индиректен налог, само че в някои случаи в стопанската система минава в директен. Това е един от главните причини за изсветляване на бизнеса ни. При взимане на такова решение страната имаше значителен интерес. Намалявайки Данък добавена стойност за нашия бранш, се усилиха социално-осигурителните прагове и МРЗ с 200 лева.Отправям зов към политиците и да им напомня, че това е визитната картичка на България пред света “, сподели още Димитров.

Според икономиста Калоян Стайков такова повишаване е безусловно основателно. „ Този бранш доста елементарно трансферира нарастване на цени, получаваше обезщетения за цени на тока, диференцирани ставки “, напомни обаче той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР