С 2,6 на сто е намалял броят на заетите към

...
С 2,6 на сто е намалял броят на заетите към
Коментари Харесай

НСИ: С 2,6 на сто намалява броят на заетите през декември

С 2,6 на 100 е намалял броят на заетите към края на декември по отношение на края на същия месец през 2019 година, сочат данните на. Това значи, че повече от 60 000 души са без претовареност по отношение на година по-рано.
Очаквано най-тежко засегнатите браншове от ограничаващите ограничения от рецесията с са тези, при които има доста огромен спад на заетостта – ресторантьорство и хотелиерство, селско стопанство, административни и спомагателни действия.
 Новорегистрираните безработни са доста повече от почналите работа Новорегистрираните безработни са доста повече от почналите работа
От предишния февруари до момента като безработни са регистрирани 424 000 души, а почналите работа посредством бюрата по труда са 256 000. Това соч...
На тримесечна база декември по отношение на септември предходната година е с съвсем 21 000 души, регистрират от Националната статистика. Ръст при броя на заетите има само в опазването на здравето, обществените действия и образованието. За четвъртото тримесечие възнагражденията в публичния бранш бележат растеж от 13,1 на 100 по отношение на последните три месеца на 2019-та. В частния нарастването на възнагражденията е 8,1 на 100. Средната работна заплата за последното тримесечие на годината е 1 437 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР