С 2,2 млрд. долара от Лукойл“ Русия може да е

...
С 2,2 млрд. долара от Лукойл“ Русия може да е
Коментари Харесай

С 2,2 млрд. долара от „Лукойл“ Русия може да е купила 1500 крилати ракети срещу Украйна

С 2,2 милиарда $ от „ Лукойл “ Русия може да е купила 1500 крилати ракети против Украйна. На това мнение е енергийният специалист Мартин Владимиров. По думите му към този момент е станало ясно, че не е имало опасности при замяната на съветски петрол с различни доставки.

„ Тоест “Лукойл “ реши да преследва облагата, най-логичните стопански процеси и желае да изнася горива в чужбина, в това число в Европейския съюз и в други страни. Именно поради това, вместо да се възползва от продължаването на дерогацията до 1 март, поради събраната доверчивост на горива от съветски генезис, “Лукойл “ стартира да внася напълно неруски нефт през януари месец. И както говорихме в продължение на 18 месеца “Лукойл “ може да го направи от през днешния ден за на следващия ден, има задоволително различни количества, които да закупи и няма да спре работа “Лукойл Нефтохим “. Наистина приканвам всички спекуланти, в това число министри, министър председатели и всевъзможни други депутати, които обясняваха по какъв начин всички ще умрем без съветски нефт, да излязат в медиите и да кажат за какво се оказа, че може да работи „ Нефтохим “ и без съветски нефт и то това да се случи от през днешния ден за на следващия ден. Защо трябваше обаче, през 2023 година да подарим на Кремъл 2,2 милиарда $ спомагателни доходи? “, разяснява още Владимиров.

С 2,2 млрд сме съдействали Кремъл да закупи 1500 крилати ракети, безапелационен бе специалистът

„ Една крилата ракета убива приблизително 10 души, когато стигне своята цел. Това значи, че ние сме спомогнали за убийството на 15 000 украинци през 2023 година И това би трябвало да се каже доста ясно. И по едно и също време с това цените на бензиностанциите не помръднаха. Не помръднаха по време на потреблението на съветски нефт, не помръднаха и след замяната му с различни количества. Защо трябваше да слушаме непрекъснато по какъв начин с помощта на дерогацията ние купуваме по-евтини горива, когато цената остана същата, както в множеството страни в Европейския съюз, преди налози и такси приказвам, несъмнено “, добави той.

По мотив информацията, която излезе, че Министерство на финансите засекретява документи за “Лукойл “ Мартин Владимиров изясни:

„ По принцип комерсиалните доставки на недопечен нефт са постоянно комерсиална загадка, защото компанията, която внася е частна. Казвайки всичко това Националният статистически институт рапортува с известно забавяне точните количества импорт от съответните страни. Евростат също го прави много експедитивно. Така че няма нищо скрито и нищо покрито. В смисъл, че знаем какъв брой тъкмо съветски нефт е бил импортиран през 2023 година и за последните 5 месеца. Това, което обаче е значимо да се означи, и което го няма като информация обществено е, че цената, на която сме внасяли съветски нефт в България е доста по-висока от тавана, натрапен от Европейския съюз и Г-7. Той е 60 $ на барел за импорт на съветски нефт по море. Знаете, че това изключение се включва и в дерогацията непряко. По-скоро е пропуск на Европейската комисия да добави условието за импорт до 60 $ на барел “, споделя той.

По думите му е реалност, че на 4 август България стартира да внася сензитивно по-високи количества съветски нефт на доста високи цени.

„ С това допълнителносе  усилва приходите в Кремълската хазна. По-важното е за нас, тъй като имам възприятието, че в България никой не се интересува, че финансираме съветският режим. По-важното е, че тази политика на България да не съблюдава тавана, ще способства за това, че страната ще би трябвало да върне огромна част от предплатено импортирания корпоративен налог от “Лукойл “. Защо е по този начин? Авансовият налог са пресметнали въз основата на предстоящата облага от разликата сред ниската цена на съветския нефт и високата цена на различните количества. Съответно беше изчислено, че “Лукойл “ би трябвало да даде 400 млн. лв. на хазната. И това е по формула, която използваме за цената на съветския нефт. Защото започнахме да внасяме нефт над 60 $, тази спомагателна облага, която осъществя “Лукойл “ се сви доста през втората половина на 2023 година “

И във финалния доклад на компанията, който ще излезе евентуално второто тримесечие на тази година, ще видите, че облагата, която действително е осъществена от съветската компания е доста по-малка

„ И тогава страната ще би трябвало да върне това, което е надвзела. Защото ще се съпостави облагата, която е заявена в средата на 2023 година с финалните данни за годината. Но кой тъкмо тогава ще изясни за какво се случва това? Аз допускам, че ще има едно прессъобщение, в което се афишира, че се връщат тези пари и ще останат до там нещата. Много е значимо някой да понесе отговорност за това, че по този начин да се каже подвежда българското общество, че дерогацията видиш ли, ще ни обезпечи спомагателни данъчни доходи. Това просто няма да се осъществя “, сподели енергийният специалист.

Източник: Фокус 

Още вести четете в категорията България 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР