С 19 точки Емилия Димитрова стана топреализатор във финала на

...
С 19 точки Емилия Димитрова стана топреализатор във финала на
Коментари Харесай

Топреализаторката на златните момичета във волейбола: Мисията ни е да върнем вярата на хората

С 19 точки Емилия Димитрова стана топреализатор във финала на Европейската златна лига за дами, която българският народен тим завоюва след 3:1 над Хърватия. „ Много благодарим на русенската аудитория за съвършената поддръжка. Беше страхотна страст за нас “, стартира Димитрова.

Тя не отдаде особено значение на обстоятелството, че реализира най-вече точки в срещата. „ Днес бях аз, на следващия ден ще бъде друго момиче. Играхме доста сплотено и успяхме да се надигнем в сложните моменти. Хърватия не е за подценяване, само че отборната игра, духът на публиката, поддръжката, подкрепата… Вкъщи и стените оказват помощ “, добави българският диагонал.
 Триумф: Женският ни тим завоюва Златната лига по волейбол Триумф: Женският ни тим завоюва Златната лига по волейбол
Женският народен тим по волейбол завоюва купата в Златната европейска лига, откакто се наложи над Хърватия с 3:1 (22:25, 2...

Димитрова проучва и изпуснатия първи гейм, в който водехме със 17:9, 18:10, 20:14, само че допуснахме поврат до 22:25. „ Поведохме съществено при започване на първия гейм, тъй като съгласно мен хърватките бяха малко обезпокоени от атмосферата. Но не се отхвърлиха до дъно, не се предадоха и мачът беше доста забавен “, сподели Емилия.

Тя разяснява страстите от повдигането на купата и хорото, което последва в залата в Русе. „ Беше ужасно и се надявам да можем да зарадваме и пловдивската аудитория по същия метод. Това са страсти, които остават вечно. България заслужава орден от Европейско състезание “, съобщи Емилия Димитрова.

А дали спортът ще ни покаже по какъв начин да продължим напред след актуалните сложни времена? „ Мисля, че едно време е било по този начин и в този момент още веднъж би трябвало да се захванем за това, което можем най-добре. И ние да даваме образец на дребните, на подрастващите и да върнем вярата на хората с това, което вършим. Това е нашата задача “, приключи Емилия Димитрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР