С 19 на сто годишно са се увеличли през последните

...
С 19 на сто годишно са се увеличли през последните
Коментари Харесай

19% ръст на онлайн магазините у нас през последните 12 месеца

С 19 на 100 годишно са се увеличли през последните дванадесет месеца онлайн магазините. С 37 на 100 са нарастнали инсталациите на уеб сайтове за е-търговия през последните три години, стана ясно от настоящи данни за развиването на този сегмент на българския пазар, изнесени от СуперХостинг.БГ. Статистиката обгръща седемте най-популярни платформи за онлайн магазини и не включва така наречен " специфични планове ", създадени за съответни клиенти, както и някои по-малки платформи с пренебрежимо дребен брой съоръжения.

 1

„ Броят на онлайн магазините в България пораства стабилно и отчитаме засилен интерес както от страна на одобрени компании, търсещи нови канали за продажби, по този начин и от започващи бизнесмени, чийто бизнес още първоначално е напълно онлайн основан. Безспорно от основно значение за позитивната наклонност е съществуването на отворени платформи, позволяващи елементарно създаване и поддържане на интернет магазини “, разяснява Методи Дреновски, шеф на СуперХостинг.БГ.

Към момента преди всичко измежду най-популярните платформи с осезаемо преимущество е OpenCart с 37.2% дял. На второ място за същия интервал се подрежда Woo Commerce - плъгин за системата WordPress, с 29.5% дял на инсталациите. Тя обаче се радва на водачество по различен значим индикатор – най-голям напредък за последните три години (малко над 50%). Третата позиция по общ дял съоръжения е за Prestashop с 11.7%, следвана от Joomla Virtuemart с 8.4%, а челната петица се добавя от системата Magento с 5.7 %.

Компанията регистрира и резистентен растеж в броя на клиентите на своята платформа Shopiko, предлагана като услуга, които към този момент са над 3000. С нея всеки искащ може да си сътвори пълностоен онлайн магазин за броени часове, без да има механически знания, а заплащането става посредством месечен абонамент.

“Напоследък следим засилен интерес към платформите от вида „ програмен продукт като услуга “ (SaaS). Нашият екип се стреми да улесни по всички вероятни способи уеб бизнесмените. Улеснили сме и работата с всички известни системи за онлайн магазини. Те могат да бъдат конфигурирани от клиентите с няколко клика напряко в нашия хостинг панел, а в добавка сме основали и спомагателни принадлежности за по-лесното им ръководство - WP Manager by SuperHosting”, разкри още ръководителят на българската хостинг компания.

 2

В международен мащаб решителен водач при платформите за електронна търговия е WooCommerce. Онлайн магазините, основани на нея, са над 31 000 000, което е 28% от всички планове в света.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР