С 19 гласа за и без нито един против пленумът

...
С 19 гласа за и без нито един против пленумът
Коментари Харесай

ВСС определи като допустимо второто искане за отстраняване на Иван Гешев

С 19 гласа " за " и без нито един " срещу " пленумът на Висш съдебен съвет дефинира второто искане за отстраняването на Иван Гешев от длъжността " основен прокурор " като възможно.

Предложението беше направено от четирима членове на Прокурорската гилдия - Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова и Георги Кузманов.

Причината за настояването за предварително преустановяване на мандата на Гешев е нарушение на етичните правила на българския магистрат.

Искането е по отношение на изявление на Гешев по време на негов брифинг на 15 май, в който той употребява термина " политически отпадък ", говорейки за настоящия състав на Народното събрание.

Според четиримата прокурори обвинител №1 е употребявал език, който съгласно тях е в нарушаване на Етичния кодекс на магистратите.

В четвъртък пленумът на Висш съдебен съвет позволи събирането на доказателства по първото предложение за предварително освобождение на основния прокурор, импортирано от шестима членове на Прокурорската гилдия, което е за тежко нарушаване на служебните отговорности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР