С 19 гласа за“ и 5 против“ Висшият съдебен съвет

...
С 19 гласа за“ и 5 против“ Висшият съдебен съвет
Коментари Харесай

Лозан Панов вече не е стопанин на Съдебната палата

С 19 гласа „ за “ и 5 „ срещу “ Висшият правосъден съвет в профил ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов като собственик на Съдебната палата в София.

Решението, взето след голям брой диспути, ще влезе в действие обаче от 15 юли, а до него се стигна откакто в постройката бе сниман музикален клип на изпълнителя Александър Николов – Alek Sandar с оръжия, опиати и разголени девойки.

Днес съветът разисква и прехвърлянето на стопанисването на Палатата към ръководителя на Софийския апелативен съд. Към сегашния миг това е Даниела Дончева.

Главният прокурор Иван Гешев, който гласоподава позитивно за отстраняването на Панов като стопанисващ постройката, разяснява, че той не може да продължава да дава отговор за Палатата и пробва да избяга от отговорност, прехвърляйки я върху защитата и министъра на правораздаването с пледоарията си. „ Това е болшевизъм от чист тип. Партията не е отговорна, даже когато бърка, господин Панов не е отговорен, даже когато бърка “, разяснява обвинител номер едно.

Против решението за остраняването на Панов се разгласи членът на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет Атанаска Дишева. Тя настоя да бъде направена и предварителна оценка на компетенциите на ръководителя на САС.

Днес Върховен касационен съд разгласява на уеб страницата си резултата от инспекцията по случая със сниманото видео. От него излиза наяве, че при започване на февруари 2020 година в деловодството на съда е постъпило писмо за планове от представител на „ Ню Ърбън Продукшънс “ ЕООД за потребление на партера на Съдебната палата и зала 5 на 16 февруари. В писмото е посочено, че ще бъдат снимани атмосферни фрагменти за видео към саундтрака на кино лентата “Married Young ” – в превод от британски „ Да се ожениш млад “. Трейлърът на продукцията към този момент е оповестен в интернет пространството. За фотосите е заплатен наем в размер на 800 лева с Данък добавена стойност.

По предписание на министъра на правораздаването Данаил Кирилов Главна дирекция „ Охрана “ рапортува, че общо 16 души, участници в фотосите, са били позволени в постройката след писмо от началника на отдел „ Управление на собствеността “ при Върховен касационен съд. След това обаче Панов е помолил РД „ Охрана “ за лист на позволените в Палатата лица, от който излиза наяве, че на 16 февруари вместо 16 души, в постройката са влезнали 68.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР