С 18 се е увеличил за изминалото денонощие броят на

...
С 18 се е увеличил за изминалото денонощие броят на
Коментари Харесай

Близо 500 нови заразени с коронавируса в Швеция и 16 в Дания

С 18 се е нараснал за миналото денонощие броят на умрелите от Covid-19 в Швеция и те към този момент са общо 5500, оповестиха здравните управляващи.

За същия интервал в страната са били регистрирани нови 475 случая на ковид. Броят на записаните инфектирани в Швеция е достигнал 74 333.

2470 индивида се нуждаят от интензивна терапия.

Ограничителните ограничения в Швеция включваха затваряне на границите за чужденци от страни отвън Европейския съюз, възбрана за събиране на повече от 50 души на едно място, рекомендация за отдалечено образование за учениците от горните класове и университетите и затваряне на детските градини. В страната обаче не бе наложена карантина, а магазините и заведенията за хранене работеха. На 15 юни държавното управление анулира рекомендацията за отдалечено образование. Оттогава в Швеция още веднъж има още веднъж спортни надпревари, само че без аудитория.

В Дания инфектираните с ковид са се нараснали през последното денонощие с 16 и към този момент са 12 916. За втори следващ ден няма нови умряли и броят им остава 609. 12 045 инфектирани към този момент са се възстановили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР