С 15% ще бъдат увеличени работните заплати в „Мини Марица-изток“

...
С 15% ще бъдат увеличени работните заплати в „Мини Марица-изток“
Коментари Харесай

С 15% ще бъдат увеличени заплатите в „Мини Марица-изток“ ЕАД

С 15% ще бъдат увеличени работните заплати в „ Мини Марица-изток “ ЕАД от 1 април 2022 година За това се договориха през днешния ден участниците в браншовия съвет „ Въглища “, който се организира в Министерството на енергетиката под председателството на заместник-министър Пламен Данаилов.

7.8% от растежа на възнагражденията покриват публично регистрираната инфлация за 2021 година Допълнително към тях са прибавени и още 7.2%, при опазване на всички обществени придобивки за работещите в сдружението.

Участниците в браншовия съвет реализираха единодушие и по капиталовата стратегия на сдружението. За 2022 година тя е на стойност 62 млн. лева, само че следва да бъде допълнена до 100 млн. лева Средствата ще бъдат вложени за нужните настоящи и финансови поправки, както и във възобновими енергийни източници за лична приложимост.

Министерството на енергетиката се ангажира да окаже цялостно подпомагане на компанията за обезпечаване на нужното финансиране за протичането на естествен капиталов развой, сподели пред участниците в съвета зам.- министър Данаилов. Той подчертава, че това е основно изискване за непоклатимост, резистентност и предвидимост в работата на „ Мини Марица-изток “ ЕАД, които обезпечават суровина за базовите мощности на електроенергийната система в страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР