С 15 % са се увеличили абонатите на Детската млечна

...
С 15 % са се увеличили абонатите на Детската млечна
Коментари Харесай

Отчитат увеличение на абонатите на детската млечна кухня в Сливен

С 15 % са се нараснали клиентите на Детската млечна кухня в Сливен след въвеждането на електронната платформа за поръчки. Това сочат докладите с систематизираната информация за електронната услуга към днешна дата. „ Виртуална кухня “ бе въведена през месец февруари т.г., като поръчките и заплащането се правят посредством ваучери по електронен път.

Според справката максимален брой клиенти се регистрират в третата възрастова група – от 2 до 3 години. Разпределението на клиентите по разкритите пунктове в общината демонстрира, че най-вече те са в пункта в кв. „ Дружба “, който се намира в Детска радина „ Детски парадайс 2 “.

След въвеждане на новата електронна услуга,62% от родителите избират да правят заплащане по електронен път, като най-предпочитаният способ на заплащане е с карта.

Община Сливен напомня, че ваучери за храна могат да се декларират онлайн от понеделник до четвъртък, в това число, през профила на клиента в платформата. Активните клиенти на млечната кухня са въведени служебно и могат да получат регистрационните си талони от раздавателните пунктове в Сливен и в село Самуилово. Те се намират в кв. „ Даме Груев “, бл.7, кв. „ Дружба “ - ДГ „ Детски парадайс 1 ”, ул. „ Петко Славейков “ №8, кв. „ Клуцохор “, ул. „ Хан Крум ” №1, кв. „ Сини камъни “ - ОДЗ „ Елица ”, кв. „ Българка ” - Детска ясла №15, кв. „ Стоян Заимов “ - ДГ „ Зорница ”, пл. „ Васил Левски “ №7, кв. „ Република “, бл.39, кв. „ Речица “ – постройката на Кметството и село Самуилово – постройката на Кметството.

Ваучери могат да се закупуват и на място в пункта кв. „ Даме Груев “, бл.7, където могат да се заплащат в брой.

Новите клиенти на кухнята би трябвало да се записват в платформата и в петдневен период да показват нужните документи в пункта за активиране на достъпа за онлайн поръчки.

Необходими документи - записка от общопрактикуващия доктор или от различен лекар-специалист с инструкции за хранителния режим; копие от удостоверението за раждане на детето. След утвърждение на поръчката, на клиента ще бъде публикуван регистрационен ваучър.

В Детска млечна кухня - Сливен се подготвя храна, предопределена за обедно хранене за деца на възраст от 10 месеца до 3 години, които се отглеждат в домашни условия по авансово направени месечни менюта. Те са създадени в сходство с условията на Наредба №2 /07.03.2013 година за здравословно хранене на деца на възраст от 0 до 3 години в Детските заведения и детските кухни.

Ястията се подготвят по предписания, включени в „ Сборник с предписания и управление за здравословно хранене на деца до 3-годишна възраст “, одобрен от Министерство на здравеопазването. Следвайки физиологичните особености на детския организъм, менюто е разграничено за три възрастови групи:

I - ва група - за деца на възраст от 10 месеца до 1 година

II – ра група - за деца на възраст от 1 година до 2 години

III – та група - за деца на възраст от 2 до 3 години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР