С 15% повече поляци и украинци се очакват в курорта,

...
С 15% повече поляци и украинци се очакват в курорта,
Коментари Харесай

Хотелиерите с добра новина от Слънчев бряг за ръст на туристи, гърците идат на поклонение в Несебър

С 15% повече поляци и украинци се чакат в курорта, идат и доста турци поради земетресенията

Ръст на туристи чакат хотелиери от Слънчев бряг. Пред Българска национална телевизия Румен Мончев, чийто хотел е запазен над 90 % за Великден, показа, че е сюрпризиран от огромният интерес от страна на турските и от гръцките туроператори. 

„ Традиционно за Великден чакаме румънци и българи. Нямаме усложнения. Българите преоткриха Слънчев бряг и не се вълнуват от такива клюки, които непрекъснато се приказват преди сезона. Всичко е обикновено при нас. Има ток “, добави той, откакто кореспондентът Давид Сукнаров разяснява изказванията, че имало заплаха регионът, където са множеството хотели на първа линия, да останат без улично осветяване поради спряно електроподаване.

„ След появили се информации, че поради липса на алейно осветяване Слънчев бряг няма да е подготвен да посрещне туристи за Великден, от сдружението, което стопанисва курорта, споделиха, че въпреки сега да сме отвън деен летен сезон, то се поддържа в зона „ изток “, където се записват поток от жители и има административни здания. Според тях са неоснователни изказванията, че няма да може да бъдат посрещнати туристи за огромният християнски празник “, посочи Сукнаров. 

От сдружението споделят още, че е процедура осветлението в тази зона да бъде спирано и пускано на браншове отвън интензивният сезон, само че в случай че има поръчки на хотелиери, че ще отворят по-рано, то се обезпечава, добави той.

„ Сезонът ще е по-добър. Изненадан съм, че имаме доста запитвания от Гърция, Турция. Може би поради земетресението се насочват към нас. Гърците откриха поклоническия туризъм в този свят за тях и за нас град Несебър “, съобщи хотелиерът Румен Мончев.

Христина Славова от Бургаската туристическа камара пък сподели, че се чакат повече туристи от Англия, Германия и от Централна Европа. Според нея това е разследване на плануваните повече чартърни полети към Южното Черноморие. Има и повече декларирани туристи от Израел, и от прилежащите страни.

„ Между 15 и 30% ще се оскъпи почивката през тази година. Всичко обаче зависи от това по какъв начин вървят цените и инфлацията “, разяснява тя. 

Туроператорът Иван Кирязов разяснява, че от Беларус и Русия няма да има туристи по обясними аргументи, а от Украйна туроперераторите стартират активността си малко по-плахо.

„ Добре вървят (б.а. резервациите) в Чехия, Полша, Словакия и Унгария. Има към 10% растеж на туристите от Чехия и от Словакия, а от Полша и от Унгария – 15% “, сподели още той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР