С 15 нови дръвчета се обогати зеленината в двора на

...
С 15 нови дръвчета се обогати зеленината в двора на
Коментари Харесай

В Пловдив стартира кампанията Посади дърво – вдишай дълбоко

С 15 нови дръвчета се обогати зеленината в двора на МБАЛ " Свети Пантелеймон “ при формалния старт на акцията " Посади дърво – вдишай надълбоко “, която се организира по самодейност на дирекция " Екология и ръководство на отпадъците “ взаимно с Оперативна програма " Градини и паркове “.

" Това е част от огромната стратегия на Община Пловдив за по-чист въздух. Оценяваме всяка опция да засадим повече растителност край лечебни заведения, учебни заведения, детските градини и ясли, други публични здания и пространства “, съобщи заместник-кметът по екология и опазване на здравето.

" Всички дървета, които в този момент засаждаме – чинари, ели и кипариси, са лично произвеждане “, означи шефът на " Градини и паркове “. Той напомни, че облагородяването на двора на " Свети Пантелеймон “ стартира преди осем години, когато там бяха засадени 550 дървета.

" Подкрепяме всяка зелена самодейност на общината, тъй като за нас и нашите пациенти е значимо дворът ни да е самобитен оазис “, сподели от своя страна заместник-управителят на болничното заведение инж. Марко Иванов.

В залесителната акция се включиха също заместник-кметовете на регион " Южен “ Павел Милушев и Панко Енев.

Дръвчета бяха засадени и край Комплексния онкологичен център и Кожния диспансер, а на следващия ден следва акция в двора на Центъра за психологично здраве. Кампанията " Посади дърво – вдишай надълбоко “ ще продължи напролет и есента на 2022 година

Заместник-кметът заяви, че се създава и целогодишна стратегия за доброволчески начинания на жители за възобновяване и развиване на зелената система, като необикновен акцент ще бъде подложен върху пловдивските тепета.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР