С 15 литра шампоан бе измит паметникът на Съединението в

...
С 15 литра шампоан бе измит паметникът на Съединението в
Коментари Харесай

Традиционно за празника: Измиха паметника на Съединението в Пловдив

С 15 литра шампоан бе почистен паметникът на Съединението в Пловдив. По традиция в навечерието на 6-и септември всеки сантиметър от монумента се третира с пароструйка. Преди формалната гала в четвъртък изцяло ще бъде измит и площад Съединение в центъра на града.

Пловдив

За ритуалното измиване на паметника бяха нужни един звук вода, почистващ препарат и специфична вишка. След предпразничната баня паметникът на Съединението към този момент ухае на жасмин.

Впечатлени минувачи се спираха, с цел да следят и оценят работата на чиновниците на " Чистота ".
Николина Василева: Приятно ми мирише. Не е задоволително. Не става по този начин. Трябва по-често да се поставят грижи, тук отпадъци, чистачките не чистят.
Днес и на следващия ден войска от над 60 чистачи и механизирана техника ще се погрижи за блясъка към площада на Съединението и подлезите в региона. Наоколо са засадени нови цвети, сменени са и над 300 от знамената в града.
Иван Стоянов, шеф на Оперативна програма " Чистота " - Пловдив: Те са с българския трибагреник, със знамето на град Пловдив, както и със знамето на Европейска столица на културата и 7 огромни флагове - 7 на 3,5 метра, които са по пилоните на входно-изходните артерии.
В празничния 6-и септември в Пловдив тържествената заря-проверка ще стартира тъкмо в 20:30 часа. Българска национална телевизия ще предава онлайн събитията от площад " Съединение ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР