С 15 гласа за“, 7 въздържал се“ и без против

...
С 15 гласа за“, 7 въздържал се“ и без против
Коментари Харесай

Политически зоопарк: За новия законодателен каскетатурен шедьовър

С 15 гласа „ за “, 7 „ въздържал се “ и без срещу правната парламентарна комисия гласоподава на първо четене Закона за ограниченията за изключително състояние. Предстои нормативът да бъде гласуван в зала.
Поправките обаче надалеч не са по усета на всички. Множество политици, публицисти и жители подлагат на критика изключителните ограничения.
На комисия Българска социалистическа партия отхвърлиха да го поддържат. Няма да подкрепим Закона за ограниченията за изключителното състояние - не може да питаме хората дали избират да се заразят или да гладуват, сподели зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков.
" Кризата ще я платят работещите. Предлага се нов член 173 а, с който хората, които са наложително пуснати да не работят, ще изгубят платените си отпуски. Предлага се различен член 218 а, който на практика вкарва нова минимална работна заплата - на 75 % от сегашната.
Тези хора са сложени под форсмажорни условия. С право пожелаваме от тях дисциплинираност, с право вкарваме рестриктивни ограничения, само че нямаме право да желаеме от тях да платят всичко това. В същото време от Закона липсват ограничения, които към този момент бяха обещани медийно от представителите на държавното управление, като 60 %, които страната ще възвръща от заплатите на чиновниците ", сподели още Зарков.
Ето и най-интересните отзиви в обществените мрежи
Новият законодателен каскетатурен шедьовър: всеки, който " популяризира погрешна информация за разпространяването на заразителна болест ", ще се санкционира с отнемане от независимост до три години и с санкция от хиляда до 10 хиляди лв..
Демек, в случай че постнете вчерашна информация за броя на инфектираните и заболелите, сте подготвен за пандиза.
Атанас Чобанов/журналист
ГЕРБ оферират пет години затвор за всеки, който всява суматоха и дава подправена информация за вируса по медиите. Интересно, фразата “идва невиждана по размерите си зараза ” на Мутафчийски счита ли се за всяване на суматоха?! Или " Трябва да се готвим за най-лошото. Времето ни изтича " на Гешев?! И кое ще се счита за подправена вест, в случай, че още нямаме задоволително информация за заболяването. Пак давам образец с Мутафчийски, въпреки всичко той е оторизиран да приказва от името на страната - преди две седмици твърдеше, че грип Б е по-опасен от ковид, същото твърдеше и министър председателят Борисов. Сега се твърди противоположното. При състояние, че страната няма единна позиция по въпроса, по какъв начин ще се реши кое е правилно и кое не?! Пет години затвор, правилно ли бе? Това си е военна тирания отвред. И като всяка тирания, ударът е ориентиран първо против медиите.
Юлия Ал-Хаким/журналист
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР