С 15 гласа за“, 7 против“ и нито един въздържал

...
С 15 гласа за“, 7 против“ и нито един въздържал
Коментари Харесай

Правната комисия подкрепи кариерните бонуси на съдебните кадровици

С 15 гласа „ за “, 7 „ срещу “ и нито един „ въздържал се “ депутатите от Комисията по правни въпроси отхвърли върху текстове от Закона за правосъдната власт и наново поддържа „ “ на членовете на Висшия правосъден съвет (), съобщи кореспондент на БГНЕС.
Промените бяха признати на 3 септември и основават правна опция изборните членове на Висш съдебен съвет, след края на своя мандат или при предварителното му преустановяване на избрани учредения да получават покачване. Това значи да бъдат назначени на служба в органите на правосъдна власт, която е с една степен по-висока от тази, която са заемали преди избирането им за членове на Висш съдебен съвет.
 Депутатите затвърдиха основаването на редом НСО в Министерство на вътрешните работи и отхвърлиха следващо президентско несъгласие Депутатите затвърдиха основаването на редом НСО в Министерство на вътрешните работи и отхвърлиха следващо президентско несъгласие
Парламентарното болшинство отхвърли да се съобрази с ветото президента Румен Радев и утвърди наново поправките в Закона за Министерство на вътрешните работи, които то...

Текстът е изменян два пъти тази година, има и висящо дело в Конституционния съд.
Според секретаря по правните въпроси на президента проф. Емилия Друмева, този текст опонира на значими конституционни правила. Назначенията в правосъдната власт би трябвало да се вършат по справедливи критерии, тъждество и недопускане на привилегии, аргументира тя пред депутатите ветото на президента. „ Това изменение е направено сред първо и второ четене, без публично разискване, без оценка за влияние, без писмени претекстове. Сериозно отклоняване от разпоредбите на законодателния развой “. Припомни още проф. Друмева.
Опозицията от се припозна с претекстовете на президента и разгласи, че ще поддържа ветото. Според депутата Крум Зарков опцията Народното събрание да се оказва въздействие в израстването на един магистрат нарушава разделянето на управляващите. „ Привилегията за един е дискриминиране на различен “, счита той.
 Депутатите преодоляха следващо президентско несъгласие, граждански ще може да оглави работа Военна информация Депутатите преодоляха следващо президентско несъгласие, граждански ще може да оглави работа " Военна информация "
Парламентът преодоля президентското несъгласие върху Закона за военното разузнаване. За повторното приемане на закона 134 гласоподаваха национални п...
„ Ще даде опция за развиване на всички магистрати и ще подсигурява правилото на разделяне на управляващите “, опълчи се Хамид Хамид от Движение за права и свободи, който е вносител на предлагането.
Какви бяха претекстовете на президента Румен Радев за ветото?
Предстои ветото да бъде гласувано дефинитивно в пленарната зала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР