С 14 см се е покачило нивото на язовир Студена“

...
С 14 см се е покачило нивото на язовир Студена“
Коментари Харесай

Продължава да се покачва нивото на язовир „Студена“

С 14 см се е покачило равнището на язовир „ Студена “ през вчерашния ден, през днешния ден - с 9 см. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров пред Българска национална телевизия и показа, че се радва на времето, което е благосклонно към перничани.

„ Прекрасно време! Не знам дали има кмет в България, който да си пожелае подобен снеговалеж. Но аз през днешния ден съм един от най-щастливите хора в България. Имаме над 600 литра в секунда приток при 230 отток. 135 см имаме да черпим още от водовземната кула. Това значи, че може въобще да не влезем в мъртвия размер “, показа градоначалникът.

Очаква се идната седмица да има затопляна на времето, което значи, че ще стартира и размразяване на снега. А това ще усили още притока към язовир „ Студена “. Продължава и построяването на водопровода от Мало Бучино към града на миньорите.

„ Строежът е с доста бързи темпове на оборудването, което ще свърже водопреносните мрежи на София и Перник. Той ще бъде гаранция, че в случай че изпаднем в по-тежка обстановка, ще има от кое място да има черпим вода. След месец и 10-ина дни, когато се построи, ние ще спрем да черпим вода от бент. „ Студена “, с цел да може да се цялостни с по-бързи темпове “, уточни още Владимиров. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР