С 14 см се е покачило нивото на язовир Студена

...
С 14 см се е покачило нивото на язовир Студена
Коментари Харесай

Покачва се нивото на язовир Студена

С 14 см се е покачило равнището на язовир " Студена " през вчерашния ден, през днешния ден - с 9 см, с помощта на удобните метеорологичните условия. Как ще се отрази това на фона на водната рецесия там и по какъв начин върви строителството на водопровода, който би трябвало да свърже Перник със София?

Станислав Владимиров, кмет на Перник: Прекрасно време! Не знам дали има кмет в България, който да си пожелае подобен снеговалеж. Но аз през днешния ден съм един от най-щастливите хора в България. Вчера беше 14 см, през днешния ден с 9 см се е покачил бент. " Студена ". Имаме над 600 литра в секунда приток при 230 отток. 135 см имаме да черпим още от водовземната кула. Това значи, че може въобще да не влезем в мъртвия размер.
Южният вятър преди няколко дни поразтопи дребното сняг, който беше на Витоша. Над 70 см сняг има във водосборната зона на бент. " Студена ". От другата седмица отново го дават меко време. Пак ще стартира да го топи, което значи, че притокът ще е огромен, добави кметът.
Станислав Владимиров: Строежът е с доста бързи темпове на оборудването, което ще свърже водопреносните мрежи на София и Перник. Той ще бъде гаранция, че в случай че изпаднем в по-тежка обстановка, ще има от кое място да има черпим вода.
След месец и 10-ина дни, когато се построи, ние ще спрем да черпим вода от бент. " Студена ", с цел да може да се цялостни с по-бързи темпове.
Природата е с нас, сподели Владимиров.
Още по тематиката Водната рецесия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР