С 14 гласа за и 4 против, без участието на

...
С 14 гласа за и 4 против, без участието на
Коментари Харесай

ВСС прие, че е допустимо искането за предсрочно освобождаване на Гешев

С 14 гласа " за " и 4 " срещу ", без присъединяване на основния прокурор, Висшият правосъден съвет одобри, че е възможно настояването за предварително преустановяване на мандата на Иван Гешев. То е по предложение на шестима члена на Прокурорската гилдия и се отнася за тежко нарушаване на служебните отговорности.

Обсъждането всъщност и гласуването, съгласно вътрешните правила на кадровиците, би трябвало да бъде в 7-дневен период.

Изказване на основния прокурор Иван Гешев в границите на изключително съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет по отношение на предлагането на членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, 25 май 2023 година:

Правя искане за отказ на шестимата членове на Висш съдебен съвет, внесли настояването (за отстраняването на основния прокурор), от разискването и гласуването за допустимост.
 Мотивите:

Настоявам записа на конференцията, която дадох този понеделник, да бъде привързан към материалите. В него се съдържат учредения за отказ на шестимата членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Беше изработен опит да бъда изнудван с един запис. Този запис не е юридически от мен. В него господин Стоев съобщи, че това (искането за предварителното освобождение на основния прокурор) е направено по предписание на ГЕРБ, аз попитах – не е ли по този начин, изтъквам по памет. Той сподели косвено – да, по този начин е, еди-кой си тропна по масата. Дал съм подробни пояснения във ВКП, в това число и по сигнал на господин Сарафов в СГП.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР