С 13% повече спрямо миналата година са българските зрелостници, които

...
С 13% повече спрямо миналата година са българските зрелостници, които
Коментари Харесай

Между 8 и 10% от зрелостниците искат да учат зад граница, топ дестинация остава Нидерландия

С 13% повече по отношение на предходната година са българските зрелостници, които следват зад граница от тази есен, оповестиха просветителни специалисти. Най-предпочитаната от тях дестинация остава Нидерландия, където обаче има дефицит тук-там за настаняване. Интересът към Англия след Брекзит е намалял с над 40%.

Между 8 и 10% от завършващите 12 клас у нас всяка година се ориентират към следване зад граница. Най-голям е ползата към Нидерландия, която се открива трайно преди всичко след излизането на Англия от Европейския съюз, изясни Николай Христанов - управител " Висше обучение " в организация за обучение в чужбина.

" Германия и Австрия притеглят също претенденти. Има интерес към Белгия и Италия. Забелязваме претенденти, които се ориентират най-малко към две дестинации. Настаняването във Англия е сред 400 и 800 паунда на месец, Германия и скандинавските страни - сред 800 и 1200 евро е месечната сума за прехрана. Сред най-желаните специалности са бизнес, компютри, логика на психиката, инженерни специалности, дизайн ", посочи той.

Денислава Шишкова е студент четвърта година в Нидерландия - Международен бизнес и администрация и втора специализация - Мюзик маркетинг и ивент мениджмънт, заяви БНР.

" Избрах да изучавам в Нидерландия, с цел да изляза от зоната си на комфорт, да разширя мирогледа си, да се осъществявам в професионален и в лечен проект. В Нидерландия имам доста благоприятни условия за развиване, основаване на връзки. Това е уместно място за живеене на един младеж. Първоначално желаех да изучавам в България, по-късно желаех Англия, най-после стигнах до Нидерландия. Обучението в Нидерландия е приложно, фокусът е върху струпване на опит, интензивно и дейно. Заобиколена съм от стимулирани, изобретателни, вдъхновяващи хора, които изкарват най-хубавото от мен ", споделя тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР