С 13 гласа за и 3 против членовете на Комисията

...
С 13 гласа за и 3 против членовете на Комисията
Коментари Харесай

Държавата може да си върне акциите на Община Варна в Пловдивския панаир, реши комисия в НС

С 13 гласа " за " и 3 " срещу " членовете на Комисията по икономическа политика и нововъведения в Народното събрание одобриха предлагането за възлагане на министъра на стопанската система да впише акциите на Община Варна в Пловдивския панаир в интерес на страната.

" Ние намираме като вносители, че при съществуването на към този момент подписан контракт, за който не се изисква писмена форма, Общинският съвет във Варна не е можел да отдръпна решението за връщането на акциите на страната. Затова виждаме опция за деяние от страна на министъра на стопанската система за охраняване на публичния интерес ", акцентираха от името на вносителите по време на съвещанието членовете на комисията:

Предложението, признато по време на съвещанието през днешния ден, е включено като точка първа в пленарното съвещание на Парламента в петък, 9 юни.

Съгласно решението, новият министър на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов ще е длъжен да предприеме всички нужни дейности пред " Централен депозитар " АД по регистриране на безналичните акции от Община Варна в интерес на страната от капитала на " Международен панаир Пловдив ".

Акциите на Община Варна в Пловдивския панаир са на стойност 17 милиона лв..
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР