С 12 гласа за“, три против“ и един въздържал се“

...
С 12 гласа за“, три против“ и един въздържал се“
Коментари Харесай

Комисията по труда прие репресираните да могат да купуват до 3 г. недостигащ стаж

С 12 гласа „ за “, три „ срещу “ и един „ въздържал се “ Комисията по труда, обществената и демографската политика одобри на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за обществено обезпечаване (КСО), импортиран от Делян Пеевски (ДПС) и група народни представители.

С плана се дава опция репресираните хора, които са били в затвори, трудововъзпитателни общежития, лагери и места за задържане, както и навършилите 16 години за времето, през което не са работили, тъй като са били интернирани, да имат опция да придобият против възнаграждение до три години недостигащ застрахователен стаж.

Предлагат репресирани от тоталитаризма да могат да купуват до 3 година застрахователен стаж

„ По отношение на лицата, попадащи в обсега на Закона за политическата и гражданска рехабилитация на репресирани лица, наредбите на КСО не дават опция за закупуване на недостигащ застрахователен стаж “, се споделя в претекстовете. Предложеният законопроект планува нарастване на новоотпуснатите пенсии средногодишно с 200 души. От Министерството на труда и обществената политика означиха забележки към законопроекта.

На първо четене бе признат и законопроект за изменение и допълнение на Закона за поощряване на заетостта, импортиран от Атанас Атанасов („ Продължаваме Промяната - Демократична България “) и група народни представители от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Цели се понижаване на административната тежест посредством обединен електронен централен указател, който да сплоти в един съществуващите все още три регистъра, свързани с издаваните удостоверения за регистрация на посредническа активност и на предприятия, осигуряващи краткотрайна работа, написа в претекстовете на законопроекта.

В комисията бе посочено, че общественото министерство поддържа предлагането. Законопроектът бе признат с 14 гласа „ за “, два „ въздържал се “, без „ срещу “.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР