С 12 гласа „за“, нито един „против“ и 4 „въздържал

...
С 12 гласа „за“, нито един „против“ и 4 „въздържал
Коментари Харесай

Правната комисия подкрепи Красимир Влахов за конституционен съдия


С 12 гласа „ за “, нито един „ срещу “ и 4 „ въздържал се “ парламентарната Комисия по правни въпроси поддържа кандидатурата на Красимир Влахов за парламентарен арбитър. Влахов е единственият номиниран от квотата на Народното събрание, а предлагането той да заеме поста беше направено от ГЕРБ и „ Обединени патриоти “. Предстои дефинитивно изборът му да бъде одобрен и в пленарна зала.

От „ Българска социалистическа партия за България “ към този момент оповестиха, че няма да поддържат кандидатурата и ще се въздържат при гласуването в зала с аргумента, че изборът на парламентарен арбитър е превдварително решен. Именно с този претекст и Янаки Стоилов отхвърли номинация на левицата за заемане на поста.

„ Никога, в работата си досега, не съм давал съображение да ме свързват с политическа партия и партийна централа. Никога не съм имал политически обвързаности и зависимости и това е кристално ясно от моята биография “, безапелационен беше Красимир Влахов.

Намерението на ръководещите да го предлагат за парламентарен арбитър му е обявено персонално от ръководителя на Правната комисия Данаил Кирилов, само че е минало и през изчерпателен развой на разискване.

„ Макар и в никакъв случай да не съм очаквал, че на този стадий от моето професионално развиване ще получа такава опция, тъй като тя е най-голямото професионално предизвикателство за един правист, признавам си – изкуших се “, показа арбитър Влахов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР