С 12 гласа за“ и само един въздържал се“ Екатерина

...
С 12 гласа за“ и само един въздържал се“ Екатерина
Коментари Харесай

Преизбраха Дафовска начело на биатлона |

С 12 гласа „ за “ и единствено един „ въздържал се “ Екатерина Дафовска бе избрана отново за ръководител на Българска федерация Биатлон.

Извънредното Общо заседание бе свикано по искане на част от клубовете, на съвещанието през юни самата Дафовска заявява подготвеност да се отдръпна, само че в този момент форумът гласоподава още веднъж доверие на олимпийската шампионка от Нагано. На събранието през днешния ден участваха представители на 13 от общо 15 клуба в страната.

За първи път в управлението на федерацията влезе настоящ състезател. Димитър Герджиков бе измежду гласуваните в Управителния съвет откакто състезателите от националния тим организираха избор между тях за техен представител в управлението, каквито са рекомендациите и на Международния съюз по биатлон (IBU).

Ето всички членове на новоизбрания Управителния съвет на БФБ: Екатерина Дафовска, Радка Попова, Христо Воденичаров, Райко Пенев, Цветан Цочев, Таня Панева, Момчил Добрев, Милуш Иванчев и Димитър Герджиков.

В последните години биатлонът е измежду най-успешните български спортове със международен вицешампион от 2019 година и сегашен „ Спортист на годината “ у нас, което се случи за повторно в историята след олимпийската купа на Дафовска на игрите в Япония през 1998 година България към този момент има сребърен медалист от международно състезание при мъжете - извънредно достижение в елитния биатлон.

Последните държавни шампионати за деца събират рекорден брой участници, от ден на ден младежи се увличат по комбинацията от ски-бягане и пукотевица. В момента националите са на първи лагер на сняг в Австрия, на глетчера в Дахщайн.

Най-добрите ни биатлонисти се завръщат в България във вторник, след което през ноември ще продължат подготовка на сняг във Финландия с новите треньори Александър Касперович и Виталий Норицин. Междувременно от IBU оповестиха променената декемврийска стратегия за началото на Световната купа 2020/2021. Преди Коледа, първите два старта ще са в Контиолахти (Финландия), следвани от два кръга в Хохфилцен (Австрия).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР