С 11-годишна присъда след четири години съдебни заседания приключи делото

...
С 11-годишна присъда след четири години съдебни заседания приключи делото
Коментари Харесай

Как Саботана преби и намушка Байкото

С 11-годишна присъда след четири години правосъдни съвещания завърши делото против Димитър Саботанов, прочут с прякора Саботана, за жестокия побой над Илиян Милушев-Байкото, заяви Струма.бг.

В правосъдна зала ръководителят на Районен съд – Сандански Николинка Бузова призна Д. Саботанов за отговорен за това, че на 27 март 2014 година към 17.00 ч. в Сандански, на ул. „ Борис Сарафов ”, в условия на рисков рецидив съзнателно е предизвикал тежка телесна щета на Илиян Милушев от Сандански, в резултат на което той е получил тежка черепно-мозъчна контузия, травма на слепоочна област, травма на дясната мозъчна полусфера, лява скула.

Според експертизата на правосъдни лекари положението на потърпевшия Милушев е било с непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота.

Освен неоправдателната присъда 11 години отнемане от независимост, която би трябвало да изтърпи при непоколебим режим, Д. Саботанов би трябвало да заплати и обезщетение в размер на 50 000 лв. на потърпевшия и 7200 лв. имуществена щета, адвокатските разходи по делото, разноските за експертизи и цивилен иск.

Присъдата не е дефинитивна, а предстои на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград.

След постановяване на присъдата Д. Саботанов бе арестуван с белезници и вкаран в следствения арест в районно управление (на МВР) – Сандански.

Както „ Струма “ писа, oколо 18:30 ч. на 27.07.2014 година в Сандански 35-годишният Димитър Саботанов-Саботана спрял своя остарял познайник, 32-г. Илиян Милушев-Байкото, който пътувал с кола по ул. „ Борис Сарафов ”.

Байкото слязъл от колата, а Саботана почнал с юмруци и ритници да го постанова, по-късно го наръгал с нож в ръката. Байкото паднал и неприятно ранил главата си, изгубил схващане. Илиян Милушев бе превозен по неотложност за столичния институт „ Пирогов ” в безсъзнание с 2 кръвоизлива в главата.

След тежка интервенция в неврохирургия и няколко дни в кома Байкото е изведен от реанимация. Тогава пред околните си той декларирал, че няма мемоари да се е сблъсквал със Саботана, и се чудел за какво е в болница.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР