С 11.5% се е увеличил броят на сделките с недвижими

...
С 11.5% се е увеличил броят на сделките с недвижими
Коментари Харесай

Сделките с имоти се увеличиха

С 11.5% се е нараснал броят на покупко-продажбите с недвижими парцели през първото тримесечие на тази година в съпоставяне със същия интервал на предходната, сочат данните на Агенцията по вписвания (АВ). От там напомнят, че в интервала януари-март 2017 година беше достигнато най-ниското равнище при този тип сделки от началото на 2012 година

Съпоставяйки данните за първото тримесечие на тази година с последното на миналата, се регистрира спад от 37.8% при осъществените покупки на парцели. Основно две са аргументите за това: По традиция през първите месеци на годината купувачите са минимум дейни, а също по този начин множеството клиенти се насочват към покупката на парцели „ на зелено”, а те се изповядват на по-късен стадий.

Не би трябвало да се омаловажава и фактът, че клиентите сега са изчаквателна позиция, защото предлагането е лимитирано. Тези, които взеха решение непременно да си купят жилище към този момент го направиха.

Общо 41 333 е броят на подписаните покупко-продажби през първите три месеца на настоящата година. За същия интервал на предходната те са 37 061. София остава най-активния пазар със подписани 5600 покупко-продажби. Това е с 12.1% повече по отношение на същия интервал на 2017-а, само че е с 40.2% по-малко спрямо четвъртото тримесечие на предходната година, регистрират от АВ.

Сумата, която най-често могат да отделят купувачите на жилища, е сред 60 000 и 70 000 EUR. На последващо място са тези, които могат да отделят до 150 000 EUR, разясняват специалисти.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР