С 11,1% повече пари в бюджета на НЗОК спряно миналата

...
С 11,1% повече пари в бюджета на НЗОК спряно миналата
Коментари Харесай

Асен Василев предвижда мащабна здравна реформа

С 11,1% повече пари в бюджета на НЗОК спряно предходната година . Това реши бюджетна комисия, приемайки на първо четене бюджета на Касата.

Омбудсманът Дияна Ковачева оцени като позитивна стъпка увеличението на средства за здраве. Според нея обаче т ова не подсигурява промяната, от която де нуждае здравната система . Тя подлага на критика доплащането в редица медицински сфери. Не се трансформират и средствата за помощни средства за хората с увреждания, подлага на критика още Ковачева. Общественият бранител настоя да се откри метод да се помогне на повече нуждаещи се.
 Проф. Николай Младенов: Реформата в незабавната помощ би трябвало е на 180 градуса
Проф. Николай Младенов: Реформата в незабавната помощ би трябвало е на 180 градуса

Спешните медици нямат право да върнат човек, който е със незабавно положение

Има огромен растеж за медикаменти, само че няма понижение на заплащанията от страна на пациентите, включи се в дебата и националният представител от ГЕРБ проф. Асен Балтов. Той допуска, че средствата за коронавирус ограниченията няма да стигнат. От БСК чакат възстановяване на здравната система. Васил Велев от АИКБ настоя за повече скрининг. Това е оптималният бюджет, отговори Петко Салчев.

Финансовият министър Асен Василев посочи, че са заложени политики за детско опазване на здравето и повече скрининг за бременните дами . Той разгласи, че ще прави по-мащабна промяна в опазването на здравето, само че преди този момент ще се съберат повече данни. Едната от сферите на промени ще е във връзка с клиничните пътеки и да се върви към по-модерни способи на финансиране.

Дигитализация в здравното досие изиска Любомир Каримански от Има Такъв Народ. След към 40 минути диспути бюджетна комисия одобри бюджета на НЗОК.
 НЗОК орязала парите за лекарите на първа линия за три месеца
НЗОК орязала парите за лекарите на първа линия за три месеца

Промяната е призната на 16 декември 21 година от Народно събрание на НЗОК по отчет на шефа Петко Салчев,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР