С 1000 лева се увеличава сумата за финанисрането на една

...
С 1000 лева се увеличава сумата за финанисрането на една
Коментари Харесай

С 1000 лв. се увеличава сумата за финансиране на първа инвитро процедура

С 1000 лв. се усилва сумата за финанисрането на една инвитро процедура. Сумата не беше променяна към този момент 14 години.

След осем години битка и десетки инвитро процедури се ражда Алис. За всичките опити до момента в който се случи чудото, Алекс Петрова и брачният партньор дават над 45 000 лв. в името на това да имат дете.



" Държавата помагаше до момента с 5000 лв., които са много малко, тъй като всички проучвания във всички лечебни заведения, и то с всеки опит, се усилва цената, на всички места нарастнаха цените на проучванията. Не се отказахме, тъй като знаехме, че това дете ще се появи и вярата ни крепеше от самото начало ", споделя Петрова.

Над 20 000 са родените бебета от 2008 година насам. Допълнителни 5 милиона лв. ще оказват помощ на фамилиите да получат по-голяма опция за инвитро процедура.

" До този миг беше до 5000 лв., а в този момент сумата за един опит инвитро се усилва на 6000. Тази сума ще покрие една огромна част от медикаментите, лекарския труд, както и медицинските биологични среди, с цел да могат пациентите да получат най-качественото ", изясни Радина Велчева - създател на фондация " Искам бебе ".



" Има чуваемост и при нас, и в Министерството на здравеопазването. Надяваме се и Здравната каса да продължи процеса, с цел да може повече хора знаят и да могат да достъпят тези процедури да заплащат всички проби ", сподели финансовият министър Асен Василев.



Въпреки средствата и сложния път, чудото в фамилията на Алекс се случва за повторно - следва щерка им Алис да стане кака.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР