С 1000 дози ваксини срещу Covid-19 за деца от 5

...
С 1000 дози ваксини срещу Covid-19 за деца от 5
Коментари Харесай

1000 дози детски ковид ваксини има кабинетът в Хасково 

С 1000 дози ваксини против Covid-19 за деца от 5 до 11 година разполага имунизационният кабинет в МБАЛ- Хасково. Той работи от 9 до 11часа всеки вторник и четвъртък, заяви шефът ва РЗИ доктор Соня Димитрова.

Необходимо е родителите да се обадят авансово, той като един флакон съдържа 10 дози и би трябвало да се съберат нужния брой деца. За в този момент са записани 4 на възраст от 7 до 10 година, има обаче доста запитвания, добави тя. Запитване или записване може да се направи на тел. 0882 988 170 и 0882 983 206.

Ваксините се съхраняват при прецизните условия за това. На разположение сме за въпроси по отношение на тях. Добре е преди имунизацията децата да посетят персоналния си доктор, кйто да направи обзор, сподели доктор Снежана Иванова.

Ваксината е на две дози. При първите варианти децата по- елементарно прекараха вируса, само че Делта да вземем за пример, не е толкоз безвреден. Вече има данни за постковид признаци, разяснява персоналният доктор Николай Николов. Той разясни, че персоналните лекари ще издават бележки на децата за отсъствията. Възможните нежелани реакции след имунизацията са както при останалите- температура, неразположение и болежка на мястото на убождането. Тези реакции не са наложителни.

6 са краткотрайните пунктове за ваксини за коронавирус за възрастни в региона. Те разполагат с всички ваксини. Кои от кабинетите ще работя по празниците ще бъде обявено на уеб страницата на РЗИ- Хасково, информацията се подава и на Министерство на здравеопазването. В момента се вършат най-вече бустерни дози, сподели още доктор Иванова. Има пациенти с сложени 2 дози в чужбина, които желаят да слагат бустерната тук. Това е допустимо, само че има избрани условия към тях.

Според доктор Николов при ваксинирани с векторни препарати, е добре да се сложи бустерна доза РНК. Това е положително комбиниране, което покачва отбраната на организма.
Свързани вести Временен пункт имунизира деца от 5 до 11 година против COVID-19 в Хасково
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР