С 10% ще бъдат повишени заплатите на общинските служители в

...
С 10% ще бъдат повишени заплатите на общинските служители в
Коментари Харесай

Повишават заплатите на общинските служители в социалната сфера

С 10% ще бъдат нараснали заплатите на общинските чиновници в обществената сфера от 1 януари 2019 година Това гласи новият групов трудов контракт, който бе подписан от кмета на Варна Иван Портних, ръководителя на Синдиката на българските учители Веселин Рашев и водача на Синдикален районен съюз на КТ „Подкрепа“ Стойко Атанасов.

След смяната междинното заплащане на 356 работещи в бранша ще стане 896 лева За всеки един от тях са обезпечени средства за надграждаща подготовка, както и по една минимална работна заплата за празника на обществения служащ през март и за Коледа. Допълнителни средства за Деня на здравния служащ и в края на годината ще получават следващата година и 775 чиновниците в областта на детското и учебното опазване на здравето в община Варна. В техния КТД се резервират множеството дни заплатен годишен отпуск. „Новите групови трудови контракти са значима обществена отбрана за близо 1200 души и доказателство, че община Варна е правилен шеф.

„Благодаря на синдикатите за дейния разговор. Вярвам, че това партньорство ще продължи да дава положителни резултати“, съобщи кметът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР