С 10% се увеличават средствата, които осигурява държавата за компенсация

...
С 10% се увеличават средствата, които осигурява държавата за компенсация
Коментари Харесай

МОН: С 10% се увеличават средствата за транспорт на деца и ученици от населени места, в които няма училища и детски градини

С 10% се усилват средствата, които обезпечава страната за отплата на разноските за безвъзмезден транспорт на деца и възпитаници от обитаеми места, в които няма учебни заведения и детски градини.

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков издаде заповед, която влиза в действие със задна дата от 1 януари 2024 година

В момента безвъзмезден превоз употребяват общо 90 779 деца. От тях 86 548 са възпитаници на възраст от 1. до 12. клас в това число, които учат в друго обитаемо място от това, в което живеят. Останалите 4231 са деца в предучилищна възраст – на 4, 5 и 6 години, които посещават детска градина в друго обитаемо място, оповестяват от МОН.

Увеличението на средствата за отплата на превозвачите се постанова поради растежа на разноските им за превоз, както и покачването на минималната работна заплата. Компенсации се изплащат на операторите на учебни рейсове, транспортните компании, осигуряващи профилиран транспорт на деца и възпитаници, както и превозвачите по одобрените междуселищни линии, употребени от възпитаници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР