С 10% са нараснали продажбите на имоти във Варна и

...
С 10% са нараснали продажбите на имоти във Варна и
Коментари Харесай

Луксозните имоти са най-търсени във Варна

С 10% са нарастнали продажбите на парцели във Варна и района през първото тримесечие на 2018 година , по отношение на същия интервал на предходната година. Това демонстрират данни на Imoti.net.

Най-търсени са първокласните парцели в града и покрайнините му. Желаещите да се снабдят с нов дом са склони да платят сред 100 000 и 130 000 евро, като против тази сума търсят жилище ново строителство.

Цените на панелните жилища във Варна също означават растеж спрямо предходната година, регистрираха още брокерите. В по-централните квартали сумата доближава до 1000 евро за кв. метър.

„ От началото на годината до момента имаме издадени 110 разрешителни за градеж, най-вече за жилищни здания. За съпоставяне за цялата 2017 година разрешителните бяха 200 “, изясни основният проектант на Варна Виктор Бузев по време на събитие в Морската столица.

По думите му в града набират известност покупко-продажбите „ на мрачно зелено “. „ Става дума за продажби на парцели не в процеса им на градеж, а на стадий по план, по схема. Това е доста рисково “, предизвести Бузев.

Стратегията на локалната власт за развиването на града планува отделяне на индустриална зона във Варна. Относно казуса с дефицита на паркоместа в централните част на града, основният проектант изясни, че казусът може да се реши с многоетажни паркинги.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР