С 10 млн. лева за Столичната община се отчетоха министрите

...
С 10 млн. лева за Столичната община се отчетоха министрите
Коментари Харесай

Кабинетът насочи 10 млн. лв. за ремонти на столични булеварди

С 10 млн. лв. за Столичната община се регистрираха министрите от кабинета " Борисов-3 " месец преди парламентарните избори, стана ясно от едно от решенията на Министерския съвет.

" В тази невиждана обстановка поддръжката от Министерския съвет ни дава опция да се оправим с провокациите, без да натоварваме жителите на София ", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, представена от държавния пресцентър.

Финансовата помощ е за главен ремонт и създаване на улици и булеварди , за улично осветяване, светофарни уредби, релсов път, за развиване на системата за видеонаблюдение, за реорганизация на постройка на детска поликлиника и за придобиване на програмен продукт.

Общината ще пренасочи от бюджета си средства за градския превоз, който има потребност от поддръжка поради понижения пътникопоток поради пандемията.

В рамките на съвещанието на Министерския съвет кметът Фандъкова осведоми премиера Бойко Борисов, че Агенция " Пътна инфраструктура " е подписала контракт за разработване на Подробен организационен проект на Околовръстния път в сектора от Автомагистрала " Струма " до бул. " Цар Борис III " .

Контрактът ще разреши на организацията като възложител да разгласи процедура за избор на реализатор на разширението в този сектор на Софийския околовръстен път.
 И ремонтът на манастира на Шипка
И ремонтът на манастира на Шипка " Рождество Христово " влезе в политическите разногласия

С 3 млн. лв. ремонтират постройката на бившат Семинария

" Институциите работят доста интензивно, тъй като софиянци чакат и тази права, която фактически е доста сложна и скъпа, само че завършването й ще облекчи придвижването ", подчертава министър председателят Борисов.

Премиерът посочи, че разширението на сектора на Околовръстното шосе от квартал " Младост " до Автомагистрала " Тракия " е в напреднала фаза. " Така, както бяхме поели ангажимент, ще пуснем придвижването по правата през март ", добави Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР