С 10 гласа за“ и само 1 против“ депутатите от

...
С 10 гласа за“ и само 1 против“ депутатите от
Коментари Харесай

С 10:1 отхвърлиха ветото на Радев върху Закона за МВР в комисията по сигурност

С 10 гласа „ за “ и единствено 1 „ срещу “ депутатите от Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху текстове от Закона за Министерство на вътрешните работи. Народните представители наново утвърдиха оспорените от президента точки.

Радев върна за ново разискване част от текстовете, изразявайки противоречие с разпореждания, които, съгласно него, дублирали защитата, реализирана по закона за НСО. За да изложи президентските претекстове, в съвещанието на комисията участваше Иванка Иванова, консултант по правните въпроси.
Поради длъжностен ангажимент в чужбина от съвещанието отсъстваше вътрешният министър Младен Маринов, само че заместникът му Милко Бернер изрази пред депутатите поддръжка за измененията в закона. „ Охраната ще се реализира не по принцип, поради заеманата служба, а единствено при съществуване съответна опасност за съответния чиновник “, посочи той пред депутатите.

„ Министерство на вътрешните работи и в този момент прави сходни дейности. Ние считаме, че това е вярно и има задоволително изясненост “, разяснява депутатът от ГЕРБ Валентин Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР