С 10 гласа за и 5 против Комисията по отбрана

...
С 10 гласа за и 5 против Комисията по отбрана
Коментари Харесай

Комисията по отбрана одобри изпращането на бронетранспортьори за Украйна

С 10 гласа " за " и 5 " срещу " Комисията по защита реши да се дават на Украйна 100 БТР-а и аварийни елементи за тях от запасите на Министерство на вътрешните работи с отпаднала нужда.

Проекторешението е импортирано от Бойко Борисов, Ивайло Мирчев, Делян Пеевски, Десислава Атанасова, Атанас Атанасов, Христо Гаджев, Кирил Петков и Мустафа Карадайъ. То цели страната ни да даде бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и аварийни елементи за обслужването й, с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

От Министерство на вътрешните работи показаха, че поддържат самодейността и застават зад нея. “На нас тази техника не ни прави никаква работа и дори ни пречи. За нас е значимо тази помощ към Украйна да се реализира в най-кратки периоди ”, сподели заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев. “Ще предадем наличната техника във типа, в който е. Министерство на вътрешните работи няма да се ангажира с ремонт ”, добави той.

Заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов уточни, че потребността на българската войска се дефинира от щатните потребности. “Всички наши формирования сега са попълнени с техника. На нас не ни трябват, хубаво е да ги дарим. Ние не спорим дали да ги дарим или не, а по какъв начин да стане по-бързо ”, посочи той. По думите му откакто се разгласи пакетът с бронирана техника с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи, Украйна ще каже от какво тъкмо в квалифицирания пакет имат потребност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР