С 10,17% партия Възраждане“ се нареди като четвърта политическа сила

...
С 10,17% партия Възраждане“ се нареди като четвърта политическа сила
Коментари Харесай

Разгаря се грандиозен скандал! Вторият човек във „Възраждане“ с тежки думи за неканените журналисти

С 10,17% партия „ Възраждане “ се подреди като четвърта политическа мощ на изборите. Въпреки този резултат, ръководителят на партията Костадин Костадинов съобщи, че единственият мандат, който ще поддържат, е този на „ Възраждане “.

Скандал беляза първата конференция на партията след изборите. Костадинов се опита да изгони публицисти от няколко медии и ги назова „ задгранични сътрудници “.

„ Свободата на словото в тази свободна страна е да мога да споделям каквото желая и когато желая. Ние не сме изгонили публицист, а публицист пристигна непоканен, ние го помолихме да напусне. Смятаме, че нашите позиции не би трябвало да бъдат преиначени за една операция на обществото, и то с финансиране от непознати агентури. В Съединени американски щати работи подобен закон, съгласно който тези медии, които получават финансиране от непознати държавни управления и агентури, биват обозначени “, сподели зам.-председателят на „ Възраждане “ Петър Петров пред Bulgaria ON AIR.

Според него в България също би трябвало да се внесе сходен законопроект.

„ Целенасоченото манипулиране от няколко съответни медии продължава много време. Крайно време е да изразим нашата политическа позиция и да покажем, че имаме правила, от които няма да се откажем. Не считам, че се опитваме да филтрираме медиите, просто показваме своето отношение към тези, които манипулират обществото. Ние не водим война с медиите “, добави Петров.

Той е безапелационен, че могат да потвърдят думите си.

Попитан дали ще имаме държавно управление, той отговори: „ По-скоро не. Твърде доста са разликите сред политическите субекти. Всички огромни политически партии обявиха неотстъпчивост да създадат консенсус посред им. Не сме получили покана от ГЕРБ. Фигурите на Соломон Паси и Росен Плевневлиев са спорни, би било обидно да преговаряме с тях. Няма да преговаряме с ГЕРБ и Движение за права и свободи за сформиране на държавно управление. “

Петър Петров показа, че ще образуват група, която да договаря с останалите партии за запазването на българския лев.

„ Ако третият мандат бъде връчен на „ Възраждане “ – ще го върнем изпълнен и ще представим състав на кабинета. За нас е извънредно значимо да запазим финансовата самостоятелност на България. Ако приемем еврото, то ще има извънредно отрицателни последици за стопанската система на България.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР