С 0 гласа за, 24 против и 20 въздържали се

...
С 0 гласа за, 24 против и 20 въздържали се
Коментари Харесай

Община Пловдив отказа да купи спорен имот в центъра на града за 4,6 милиона лева

С 0 гласа " за ", 24 " срещу " и 20 " въздържали се " общинският съвет в Пловдив отхвърли предлагането общината да закупи терен от 767 квадратни метра в центъра за сумата от 4,6 милиона лв. с Данък добавена стойност. Имотът, намиращ се на улица " Родопи " 28, провокира бурни разногласия , като още при започване на днешната сесия в залата пристигнаха протестиращи, които упорстват той да бъде непокътнат като зелена зона, каквато е била до момента.
Над 2 часа продължи полемиката, отнасяща се до парцела в центъра на Пловдив. В края на предишния месец над 50 жители обсадиха къщата на кмета в 9 вечерта с настояването общината да не разреши парцелът да бъде застроен . Още тогава кметът разгласи, че от общината са подготвени да договарят за цената, само че няма да допъснат да им бъдат извивани ръцете . Така разумно цената от 4,6 милиона за 767 квадратни метра през днешния ден не бе призната, като нито един от общинските съветници не поддържа това предложение. Още преди гласуването през днешния ден кметът Иван Тотев разгласи, че в случай че сумата не бъде призната, ще предложи да се образува комисия, която да води нови договаряния със притежателя и жителите.
Теренът е добит от сегашния си притежател по времето на ръководството на някогашния кмет Иван Чомаков. Това става посредством заменка през 2007-ма година, гласувана от общинския съвет. На противоречивия парцел се планува градеж .

Днешната сесия бе съпроводена и от различен митинг - този на живущите в регион " Северен ", които упорстват да се резервира парка зад хотел " Санкт Петербург ". Както и преди те бяха водени от Асен Костов, който разгласи, че са събрали над 5000 подписа. Протестиращите благодариха на кмета Тотев и бяха безапелационни, че няма да блокират пътища и кръстовища. Желаещите да се резервира терена като зелена зона обаче, имат намерение да търсят подпомагане от премиера Бойко Борисов, с цел да може тези 19 декара да останат парк. Както и в тази ситуация в центъра на Пловдив, и тук парцелът е добит от частен притежател по времето на Иван Чомаков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР