С 0,3% са нараснали цените на лекарските услуги през февруари

...
С 0,3% са нараснали цените на лекарските услуги през февруари
Коментари Харесай

НСИ: Лекарските услуги поскъпват, стоматологичните - два пъти повече

С 0,3% са нарастнали цените на лекарските услуги през февруари спрямо предходния месец, оповестиха от Националния статистически институт (НСИ). Ръст има и при цените на стоматологичните услуги за същия интервал, той е над два пъти по-висок – 0,7%, означават още от националната статистика.

При цените на медикаментите обаче статистиците записват задържане – те остават без смяна през втория месец на годината спрямо януари. 

През февруари 2024 година месечната инфлация, измерена с с показателя на потребителските цени, е 0.3% по отношение на предходния месец, а годишната инфлация за февруари 2024 година по отношение на февруари 2023 година е 3.3, регистрират статистиците.  

Най-голямо е нарастването на цените в групите: превоз (+1.5%), заведения за хранене и хотели (+0.9%), алкохолни питиета и тютюневи произведения (+0.8%) и хранителни артикули и безалкохолни питиета (+0.6%). Намаление е записано в групите: облекло и обувки (-2.5%), жилищно обзавеждане, артикули и услуги за семейството и за нормалното поддържане на дома (-0.6%) и жилища, вода, електрическа енергия, газ и други горива (-0.1%), сочат данните от разбора на Национален статистически институт. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР