С 0,2% са се повишили цените в здравеопазването през месец

...
С 0,2% са се повишили цените в здравеопазването през месец
Коментари Харесай

НСИ: С 0,2% са скочили цените в здравеопазването през март

С 0,2% са се повишили цените в опазването на здравето през месец март, сочат данни от разбора на Националния статистически институт (НСИ).

За следващ път растеж бележат и цените на лекарствените артикули – съгласно статистиците повишаването и при тях е с 0,2%. Цената на лекарските услуги е повишена с 0,9%, а на денталните – с 0,2%.

Месечната инфлация през март е 0.2%, а годишната инфлация е 3.0%, са пресметнали специалистите на Национален статистически институт. 

Инфлацията е измерена посредством Индекса на потребителските цени, като месечната инфлация се отнася за март 2024 година по отношение на предходния месец, а годишната инфлация е за март 2024 година по отношение на същия месец на миналата година, прецизират оттова.

През март 2024 година по отношение на предходния месец най-голямо е нарастването на цените в групите: развлечения и просвета (+0.9%), известия (+0.9%) и превоз (+0.8%). Намаление е записано в групите: облекло и обувки (-0.6%), жилища, вода, електрическа енергия, газ и други горива (-0.5%) и хранителни артикули и безалкохолни питиета (-0.1%), допълват още от националната статистика.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР