РЗИ-Варна иска повече болнични легла за лечение на пациенти с

...
РЗИ-Варна иска повече болнични легла за лечение на пациенти с
Коментари Харесай

Варна влиза в червената зона до края на седмицата, искат разкриване на още ковид легла

РЗИ-Варна желае повече болнични кревати за лекуване на пациенти с Ковид-19. Според шефа на здравната ревизия, районът на Варна ще влезе в алената зона до края на седмицата.

Четвъртата вълна на пандемията от Ковид-19 се усеща все по-осезаемо във Варна.

Към момента заболеваемостта е 246 на 100 000 души. Броят на инфектираните пораства с всеки минал ден, а темпът на имунизация е слаб. Свободни места в коронавирус отделенията има, само че там натискът към този момент се усеща.

Засега медиците от Центъра за незабавна здравна помощ във Варна съумяват да се отзоват на всички повиквания без да се постанова на пациентите да чакат. Пандемията обаче бързо набира скорост и здравните заведения би трябвало да бъдат готови.

В момента в коронавирус отделенията във Варна се лекуват 160 инфектирани с ковид.

" Увеличават се и по-тежко протича все още ", сподели доцент Цонко Паунов, епидемиолог от УМБАЛ " Св. Марина ", Варна.

Свободните кревати във варненските лечебни заведения са 82. Близо 700 са инфектираните през последната седмица, а за миналото денонощие са 122-ма, смъртността също се усилва.

" И съм пуснала към този момент искане към Областния щаб да ми гласоподават да предложа нарастване на леглата, тъй като ще има такава нужда. Леглата сега са на 240, общо 500 би трябвало да станат ", безапелационна е доктор Дочка Михайлова, шеф на РЗИ- Варна.

В битката с вируса от през днешния ден в болница „ Света Марина " се включи робот последно потомство, който дезинфекцира и стерилизира. Уредът е един от четирите у нас, дарени от Еврокомисията.

" Не се отделя никакъв озон при дезинфекцията с този робот и лампите върху него, тъй че дезинфекцията е безвредна, откакто тя бъде привършена в обещано помещение може незабавно да се премине към работа, да влизат медицински личен състав, пациенти ", споделя Момчил Кръстев, представител на производителя.

На този декор ползата към имунизирането остава слаб в района със приключен имунизационен цикъл са близо 160 хиляди души. А в Бяла Общинският спешен щаб затвори детската градина в града и една от групите в село Попович до 9 септември. Спрени са и всички всеобщи прояви навън и закрито.

През почивните дни във Варна още веднъж ще има изнесен имунизационен пункт на входа на Морската градина. Обмисля се през септември да има такива и край огромните вериги магазини в града.

Репортер: Мариана Малева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР