РЗИ Сливен организира безплатно и доброволно изследване за хепатит тип

...
РЗИ Сливен организира безплатно и доброволно изследване за хепатит тип
Коментари Харесай

РЗИ Сливен организира безплатно изследване за хепатит

РЗИ Сливен провежда гратис и непринудено проучване за хепатит вид В и вид С. Осигуряват себързи проби на всички искащи за интервала 24-28 юли в лабораторията за вирусологични проучвания при РЗИ Сливен.

Адресът в Сливен е наул. „ Пейо Яворов “ № 1 с работно време от 9.00ч. до 11.00ч. и от 13.00ч. до 14.00ч.

Световният ден за битка с хепатита се отбелязва всяка година на 28-и юли. На този ден светът се сплотява към тематиката за битката с тази широкоразпространена зараза.

Мотото през 2023г. е „ Не чакай. Изследвай се в този момент за хепатит В и С, с цел да защитиш себе си и своите близки “ и слага акцент върху предварителната защита, скрининга и ранното диагностициране на болестта.

В осъществяване на дейностите по Националната стратегия за предварителна защита и надзор на Вирусни хепатити, Министерството на здравеопазването провежда взаимна скринингова акция за хепатити Б и С в интервала 24 - 28.07.2023г. с сътрудници Регионалните здравни инспекции в страната, Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) с Национална референтна лаборатория (НРЛ) „ Хепатитни вируси “, Сдружение „ ХепАктив “ и УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ - София.

С цел повишение информираността на популацията за вирусните хепатити вид В и вид С тази година започва цифрова акция за запознаване с най-важното за тези две болести и поощряване за проучване, даже да няма признаци или скорошна рискова обстановка. Чрез сканиране на следния QR код може да се получи опция за регистрация в обществения вайбър канал с името „ Веднъж в живота “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР